ПРЕДСТАВНИЦИ Хуманитарног удружења "Србска понос" из Зрењанина трчаће, у недељу 6. октобра, на четвртом Зрењанинском полумаратону хуману трку за помоћ сиромашној породици Алберт Нолин из приградског насеља Мужља код Зрењанина, која годинама у трошном кућерку у којем живи, нема воду и неопходан им је хидропак за воду у вредности око 20.000 динара.

Ово удружење недавно је организовало хуманитарну акцију "Кораком до куће од срца", у којој је купљена кућа за породицу Дудаш, а на 4. Зрењанинском полумаратону, заједно са члановима удружења трчаће и пас, маратонац Сизиф, који је истрчао 82 километра од Београда до Зрењанина, у оквиру акције за помоћ породици Дудаш.

Прочитајте још - Девојчици (4) потребна помоћ за лечење тумора на мозгу у Француској

Иван Радосављевић, Борис Кнежевић, Ненад Шкундрић и Милена Милошевић, углас поручују да сви који желе, могу да "откупе" километар ове хуманитарне трке по симболичној цени од хиљаду динара, како би се прикупила средства за куповину новог хидропака у кући породице Алберт Нолин у Мужљи, у Улици браће Фогароши бб.

Петочлану породицу Алберт Нолин чине отац Карло, мајка Ибоја, синови седамнаестогодишњи Саша и три године млађи Јован (14), и ћерка Ана Марија, која има девет година. Отац је запослен као грађевински радник и остварује месечне приходе око 35.000 динара, што је недовољно за основне животне потребе. Годинама уназад сналазе се тако што из куће у комшилуку, у балонима доносе воду за пиће, кување, прање посуђа, тоалет, хигијену.

Пас Сизиф Фото Приватна архива

КУТИЈА ЗА ПОМОћ

У СКЛОПУ хуманитарне акције, осим куповине километара на Зрењанинском полумаратону, на стартној позицији, биће постављена кутија у коју ће сви који то желе моћи да убаце новац и на тај начин помогну.