ОБНОВА фискултурне сале у школи "Жарко Зрењанин", изградња канализације у Мачванској улици, улагања у Геронтолошки центар и Дом за децу и омладину са сметњама у развоју "Колевка" само су мали део инвестиција у Суботици које је у протекле три и по године финансирала Покрајинска влада. За ово време у највећи град на северу Бачке из покрајинске касе уложено је две милијарде динара, а такав тренд ће се наставити и убудуће.

- Посебан утисак на нас је оставила чињеница да нисмо стигли да обиђемо све инвестиције које се тренутно реализују у Суботици. То говори да је данас Суботица једно велико градилиште, да је ангажманом руководства успела да привуче значајна средства из Републике и Покрајине - истакао је Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе приликом посете Суботици. - Разговарали смо и о могућности да се прошири радна и пословна зона у Суботици, која је једна од најбољих по опремљености и промету, а доласком најновијег инвеститора њени капацитети су попуњени.

Такође, разговарано је о томе како да Покрајинска влада донесе нове моделе и инструменте подстицаја у области туризма, јер је Суботица важна туристичка тачка.

Поред помоћи покрајинске, Суботица има и помоћ републичке владе, које су заједно у град уложиле око пет милијарди динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - За наредних шест месеци 905 милиона


БОЛНИЦА

- НАСТАВЉАМО са улагањима, при крају је припрема пројекта за реконструкцију Опште болнице у Суботици, чија је вредност око 25 милиона евра, а почетком нове године започеће реконструкција Градског стадиона, у вредности од 20 милиона евра - најавио је градоначелник Суботице Богдан Лабан.