ПОЧЕЛА је изградња водоводне мреже од Ваљева до Бранковине, у коју је држава уложила 14 милиона динара. "Водовод" из Ваљева учествује са милион и по динара, а планирано је да радови буду завршени до 20. октобра.

У овој фази, биће изграђен магистрални цевовод од црпне станице у Улици Браће Величковић до резервоара на брду Кличевац. Потом, на Дивљем брду биће направљен велики резервоар, из кога ће вода природним падом ићи ка Бранковини, Балачкој и Голој Глави.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Фонтана поклон грађанима, Беквалац убацила дукат

- Надамо се да ћемо догодине од државе добити и средства за трећу и четврту фазу, како бисмо коначно могли да завршимо овај изузетно значајан пројекат - каже Ђорђе Милановић, директор "Водовода". - На тај начин ће цевовод да стигне до Голе Главе и тако ћемо водоводном мрежом да покријемо сва места до саме границе града Ваљева.

Уз то, граде и 3,6 километара мреже од фабрике воде у Ваљевској Каменици према Стапару. На тај систем тренутно је прикључено 180 корисника, а када буде завршена и црпна станица, вода за пиће стићи ће и до још 100 домаћинстава у Каменици и Стапару. Од око 17 милиона динара, колико вреде радови, сељани су обезбедили 30 одсто средстава.

- Радови треба да буду завршени до краја новембра, а за прикључење на мрежу заинтересовани су и житељи Беомужевића - објашњава Милановић. - Тако постоји могућност да радове наставимо ка овом селу, а после и до Причевића. Ових дана почиње израда пројектне документације и за водоводну мрежу у Оглађеновцу, Осладићу и Миличиници.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Полетарац" као из бајке

БУНАРИ

- ПОЧЕЛИ смо бушење артеских бунара на пет локација, а завршавамо и реконструкцију око два километра цеви сеоског водовода "Кукаљ", од изворишта до резервоара "Ора Главица", што је коштало око осам милиона динара - каже Милановић. - Мрежа на том потезу била је у изузетно лошем стању, само у протеклих годину дана било је чак 70 кварова.