ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ – Риболовци из Великог Градишта у четвртак ујутру затекли су скоро две тоне угинулих риба, у зимовнику на Дунаву, који се налази у оквиру туристичког комплекса “Сребрно језеро”.


Они тврде да је међу угинулим рибама било и тостолобика од пет, 10, чак и 20 килограма тежине. Они су овај случај незапамћене еколошке катастрофе пријавили надлежној инспекцији и сада се чека на резултате поступања.

Златко Шуловић, председник Риболовачког друштва “Сребрно Језеро”, каже да не зна ко је кривац, али претпоставља да су рибу струјом убиле рибокрадице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Помор рибе у Рашки и Ибру


- Овде има много рибокрадица и верујем да је ово њихово недело. У прилог такве моје сумње говори чињеница да је поморена бела риба и мање квалитетни толстолобик, а међу њима нема шарана и смуђа. Верујем да су ту квалитетнију рибу покупили и однели са собом, како би је продали ради зараде – сматра Шуловић.

Он је о овом случају обавестио полицију, тужилаштво и републичку инспекцију задужену за лов и риболов. После обављеног увиђаја и истраге требало би да се дође до одговора како је дошло до помора рибе и ко је за њега одговоран.