ТРОГОДИШЊЕ позитивно искуство из Јагодине навело је Милицу Милосављевић да школицу необичног назива "Малац генијалац" отвори и у Параћину, а да је повукла прави потез показује и то што је од почетка месеца већ уписано петнаестак малишана различитог узраста.

- Децу од четири до 12 година примамо до краја септембра и број места није ограничен јер од полазника формирамо мале групе које уче кроз забаву, различите игре и такмичења. Иновативни програм се заснива на коришћењу рачунаљке абакус, чији је циљ да активира обе мождане хемисфере, односно деца развијају концентрацију, аналитичност, логичко размишљање и меморију - објашњава Милица и напомиње да су врата ове несвакидашње школице отворена и за све родитеље који су заинтересовани да помогну својој деци у развоју интелектуалних способности.

ПРОЧИТАЈТЕ И:ПРЕСТАО ЖАЛ ЗА МАХАЛОМ: Ромске породице се адаптирале на нове куће

За будуће ђаке, "Малац генијалац" организује још бесплатне радионице, упознавање и тестирање, а за оне који још имају неке дилеме у децембру је предвиђена нова шанса за упис, када ће бити формиране и нове групе.


КАДАР

ТИМ школе "Малац генијалац" чине искључиво факултетски образовани наставници, а ту су и психолози, дефектолози, васпитачи. Сви поседују искуство и сензибилитет за рад са децом - уз завршену међународну обуку и сертификат учитеља хикари менталне аритметике из које је мастер квалификацију стекла и Тамара Ивковић, која ради са полазницима у Параћину.