ЗАТО што се нико од потенцијалних извођача није јавио на тендер за реконструкцију моста на Нишави у насељу Доња Врежина - који је почетком марта затворен за саобраћај због великог улегнућа - овај нишки прелаз ће поново бити отворен за саобраћај, али само за лака возила.

Јер, мада је за само годину дана "потонуо" чак 30 центиметара, из Дирекције за изградњу града поручују да је мост који је тадашња ЈНА пре готово пола века изградила за своје потребе - безбедан. С друге стране, без обзира на то што води до градског базена, Нишлије кажу да га избегавају сваки пут када то могу, јер се љуља и када су на њему само пешаци.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Поред калдрме и нова фонтана

- Пре поновног отварања за саобраћај ћемо опет консултовати професоре Грађевинско-архитектонског факултета. Ако нема даљег слегања, мостом ће моћи да се крећу возила тежине до три тоне. У сваком случају, статика није угрожена, али још не знамо тачан узрок улегнућа - каже директор Дирекције за изградњу града Небојша Ловић и најављује да ће ускоро за реконструкцију прелаза који никада није ни био замишљен као трајније решење бити расписан нови тендер.