ПОЖЕГА – Ученици Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге кренули су у понедељак на екскурзију у Италију, са три сата кашњења, јер аутобус који је по њих дошао није имао прописану документацију о обављеном техничком прегледу возила. Пропуст је затим отклоњен, а током дана школарци су безбедно стигли на одредиште са два часа закашњења.


- Све процедуре смо спровели на прописан начин, али се испоставило да је документ о техничкој исправности аутобуса који важи 30 дана, истекао два дана уочи екскурзије. Речено нам је да излазни диспечер аутопревозника није увидео овај недостатак – каже директор гимназије Владан Недељковић – Полазак је био планиран за 5 часова, али смо морали да сачекамо до 7 сати да се отвори технички преглед у Пожеги. Утврђено је да је аутобус исправан, па су ђаци кренули на пут око 8 часова.

Недељковић истиче да су са агенцијом и превознико који је направио пропуст увек имали добру сарадњу, као и да је аутобус којим су деца отишла пут Италије један од најбољих на нашим друмовима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У четвртак појачана контрола саобраћаја у целој Србији

- Искрено нам је жао због пропуста и што су ђаци са родитељима по хладном времену чекали да се грешка исправи – додао је Недељковић.