НЕДОВРШЕНИ и деценијама напуштени хотел у Врањској Бањи који мештани зову "Скадар на Бањштици", добио је новог власника, "Миленијум тим" из Београда.

Прочитајте још: Продаја “Симповог“ хотела: "Пржар" још нема купца

- Хотел је после 40 година спорења и пропадања, добио новог власника, што је најважније - изјавио је народни посланик Славиша Булатовић.

Судски поступак о власништву је приведен крају, након чега је спроведена процедура продаје хотела.

- Колико ја знам, нови власник је у обавези да објекат поруши јер постоји решење грађевинске инспекције да из разлога безбедности не може да буде приведен намени, што је било познато и приликом куповине - предочава Булатовић.

Истовремено, додао је Булатовић, решен је и проблем са уписом у катастар хотела "Жел турист", процена вредности је при крају и ускоро би и тај хотел у Врањској Бањи требало да добије новог власника.

Градња амбициозно планираног хотела А категорије у Врањској Бањи почело је 1978. средствима Фонда ПиО на земљишту Специјалне болнице за рехабилитацију. Изградња је застала већ наредне године, да би објекат био додељен врањском "Јумку", који је требало да радове доврши. Међутим, од тада није урађено ништа, па су бетонска конструкција на обали бањске реке прозвали "Скадар на Бањштици".

Након деценијског судског спора, зимус је суд пресудио да су Специјална болница за рехабилитацију, чијом имовином располаже Републичка дирекција за имовину и Фонд ПИО равноправни власници хотела.