ЈАГОДИНА – Први пут у животу гледао сам финалну женску или мушку рукометну утакмицу на којој је резултат био 10:0. Али, кад неко да све од себе на терену, може да очекује и добар резултат. Ово је изјавио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, који је данас примио рукометашице ЖРК „Јагодина“, које су освојиле Суперкуп Србије.


Он је оценио да су оне не само да амабасадори Србије као прваци, већ су прошле и претпрошле године биле прве, без изгубљене утакмице. Успех је тим већи због тога што рукометашице Јагодине побеђују клубове из Београда, Новог Сада и Ниша, који у женском рукомету имају традицију од по три деценије. Због тога и дупле круне, Марковић је рекао да председник ЖРК „Јагодина“ Александар Миладиновић Аца и Стручни штаб заслужују све честитке.


- Када дете из Ниша сутрадан буде питало тату када је Наиса последњи пут победила Јагодину, он ће да каже да ће морати да пита деду – нашалио се Марковић.


ПРОЧИТАЈТЕ И: МОНТАЖНИ ТОАЛЕТИ У ЈАГОДИНСКИМ ЊИВАМА: Од „госпође“ и „господина“ до „господина пољопривредника“ (ФОТО)


Председник Миладиновић изјавио је да није лако у континуитету два пута бити првак државе, јер је лакше освојити првенство, него га одбранити“. Он је додао да су све очи упрте у њих, да их очекује „густ распоред и тешке утакмице“ и да „неће да се обрукају на првенству у ЕХФ лиги, у оквиру кога ће 12. октобра у Солуну играти против првака Грчке“. Лако му је, казао је, да буде председник клуба, када има подршку председника Марковића, који испуни све што обећа.


Тренер Драган Марков сложио се да оваквих резултата и пехара не би било да град Јагодина толико не улаже у спорт.


Локална самоуправа обезбедили је премију од по 60.000 динара за све рукометашице, а финансираће и одлазак најоданијих навијача на утакмицу у Солуну.