"ХОЋЕТЕ ли ви да се пењете, или ми одосмо по друге младенце?!", довикнуо је кочијаш фијакера који је био нестрпљив да младенце Милојка и Сисел превезе до општине Лапово на венчање. Будући супружници, заправо су глумци аматери Татјана Нинчетовић и Здравко Сретеновић, главни јунаци аматерског филма "Кумова женидба". Реч је о комедији од сат и по с педесетак актера, редитеља Дејана Ивановића, чије је снимање управо завршено, а чија је премијера заказана за 5. октобар.

Иако гостују глумци аматери из других градова, филм је снимљен без динара, костиме је обезбедила продавница половне гардеробе "Шане", Трубачки оркестар "Весели Ресавци" из Свилајнца свирао је бесплатно...

- Најтеже нам је да се сви сакупимо на дан снимања, јер су глумци по занимању пољопривредници, радници, домаћице, студенти, а имамо и факултетски образоване. Тема је веома савремена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Аматери" на јужњачки начин

Времешни кум Милојко, девизни пензионер, остаје удовац, а млада удовица бацила је око на његов новчаник и то на гробљу када је од комшије сазнала да је девизни пензионер. Свадба је била неминовна. Глумом се аматерски бавим готово три деценије, али ми је најтеже била улога проститутке у овом филму, јер тај лик није хтела да тумачи ниједна девојка. Тесна хаљина ми се поцепала по шавовима, а од штикли сам скршио ноге - каже, за "Новости", Ивановић, који у овом филму има још две улоге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У Аустралији објављен кратки аматерски филм легендарних Битлса (ВИДЕО) 


"Млада" се спрема

Он додаје да је филм настао из истоимене хуманитарне представе у којој је играло 12 глумаца Путујућег позоришта "Ивановић". Иако је наш саговорник благајник "Железница Србије", Здравко Сретеновић, иначе запослен у Градској управи у Јагодини, песник и председник Књижевног клуба "Душан М. Дачић" у Багрдану, каже да има "магичну енергију" којом ствара савршену атмосферу, па им није било тешко ни да снимају током врелог лета. Најтеже му је, каже, било да искрено заплаче на гробу покојне жене и да се вози у мртвачким колима.

- Глума је сама по себи изазов. Међутим, мој главни мотив била је хуманост, јер ћемо новац од биоскопских карата дати болесној суграђанки - вели Татјана Нинчетовић.

Лаповцима се "усладило" снимање филмова, па кажу да ће ускоро поново стати пред камере.

Дејан Ивановић, редитељ и глумац


ХУМАНИ КАРАКТЕР

НОВАЦ од представе "Комова женидба" дат је Удружењу "Зора" из Лапова за суграђанку Марину Богосављевић (30), која треба да иде на операцију у Турску, која кошта 35.000 евра. Удружење је организовало и хуманитарне концерте и журке. Међутим, како није сакупљено довољно новца, Ивановић је дошао на идеју да сними филм, а Удружење "Зора" да уговори пројекције у што више културних центара. Цена карата биће симболична.