У ТЕКУЋОЈ и претходне две године, у предшколско, основно и средње образовање из буџета града Пожаревца уложено је 1,8 милијарди динара. Од тога, највећа сума била је намењена предшколском образовању, око милијарду динара. За финансирање основних школа издвојено је 315, а за средње 242 милиона динара. Остала средства утрошена су за превоз основаца и средњошколаца, за награде најбољим ђацима, за поклон-пакете намењене првацима.

- Што се тиче капиталних инвестиционих улагања у дечјим вртићима, у санацију и адаптацију мокрих чворова и уређења дворишта уложено је 18,8 милиона, а за постављање столарије и ламината 2,57 милиона. За санацију кровова и инсталација за грејање дата су 52 милиона, а за намештај за два објекта 3,4 милиона динара - рекао је градоначелник Бане Спасовић.

Капиталних улагања ове и прошле године било је и у основним и средњим школама, у којима су сређивани кровови, подови, столарија, инсталације, спортски терени. Највећа улагања била су у ОШ "Свети Сава" - 6,6 милиона за нове подове, у "Пожаревачкој гимназији" - шест милиона за замену кровног покривача и у ОШ "Вук Караџић" - 5,5 милиона за обнову зграде и школског терена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Центар Пожаревца као велико градилиште


Међу већим инвестицијама била је и адаптација санитарног чвора на првом и другом спрату зграде ОШ "Краљ Александар Први", за које је издвојено 5,3 милиона динара.


РАДОВИ

У ОШ "Свети владика Николај" у Брадарцу 5,4 милиона динара уложено је у реконструкцију кровног покривача, а у пожаревачкој ОШ "Десанка Максимовић" 2,9 милиона динара за санацију и замену подова у учионицама и ходницима.