Предузеће Инфраструктура железнице Србије саопштило је данас да је синоћ у Нишу дошло до сметњи у раду свих путних прелаза од градске железничке станице до станице Ћеле кула јер су на више места дуж целе дужине моста преко реке Нишаве украдени железнички каблови.

Како је утврђено после пријаве сметњи, то је директно утицало на рад сигнално-сигурносних уређаја, а самим тим и на функционисање путних прелаза на овом делу пруге кроз Град Ниш, каже се у саопштењу и додаје да је санирање кварова и замена каблова још у току.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
НАСИЉЕ У ШКОЛАМА: Министарство просвете годишње има и 840 пријава

Наводи се и да стручне службе "Инфраструктуре железнице Србије“ настоје да посао заврше у што краћем року, како би се обезбедило нормално функционисање путних прелаза на овом делу пруге кроз Ниш, иако је квар проузрокован крађом каблова изузетно озбиљан.

У саопштењу се најављује да ће бити поднете кривичне пријаве због угрожавања безбедности саобраћаја и од надлежних државних органа тражи да се овакве крађе, којих има и на другим пругама широм Србије, третирају као угрожавање безбедности у саобраћају.

"Инфраструктура" истиче и да су одмах примењени сви железнички прописи, па безбедност саобраћаја није била угрожена.