ТУРСКА компанија "Фека аутомотив", која производи делове за аутомобилску индустрију, почела је изградњу фабрике од 8.000 квадрата у индустријској зони у Ћуприји, што је прва гринфилд инвестиција у граду на Морави. Инвестиција је вредна 15 милиона евра, а у старту ће запослити 110 радника. Радове изводи београдска фирма "Структура концепт", а председник општине Ћуприја Нинослав Ерић очекује да фабрика почне да ради крајем ове или почетком наредне године.

- Поред тога, кинески "Еурофибер" би ускоро требало да преузме турску "Тибет моду". Према договору власника ове две фирме, стотинак радника "Тибет моде", који су производили трикотажу, сада ће производити чарапе. Машине крећу из Кине и очекујемо да реорганизација ове две фирме почне за месец до месец и по дана - каже председник Ерић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови инвеститор у Ћуприји


Он додаје да је општина изнајмила халу коју је купила у оквиру комплекса бивше Графичке индустрије "Младост" у стечају. У њој ће кинеска фабрика која производи пластичне грануле, која је закупила и "Велмортранс", ускоро започети нови посао.