Градска управа Пожаревца обезбедила је ново комби возило за потребе Црвеног крста, вредно 2,6 милиона динара. Оно ће се користити за превоз намирница социјално угроженим грађанима, којима је Народна кухиња далеко, јер живе у сеоским насељима.
ТЕНДЕР- Неопходно је да оброци за угрожене грађане стигну свуда где треба, па је Градска управа због тога одлучила да обезбеди ново возило, које је купљено у поступку јавне набавке – рекао је начелник Симоновић.
Таквих корисника је 187 и, пошто не могу да користе кувани оброк, њима се једном месечно достављају пакети са основним животним намирницама. Угроженим грађанима са села до сада су намирнице достављане возилом старим 13 година, па је набавка новог била неопходна.

- У Народној кухињи храни се 850 грађана са подручја Пожаревца и Костолца и тај број није мењан у последњих шест година. Црвени крст Србије осам месеци годишње обезбеђује нам десет основних намирница, а град покрива преостала четири месеца и преко целе године плаћа трошкове припреме и дистрибуције оброка - рекао је Саша Обрадовић, секретар Градске организације Црвеног крста. Он је уговор о донацији потписао са начелником Градске управе, Александром Симоновићем.


Народна кухиња у Пожаревцу основана је 1995. године и непрекидно ради већ 24 године, захваљујући помоћи града. -Локална самоуправа сваке године издваја значајна средства за социјалну политику. За кухињу Црвеног крста издвојили смо преко 15 милиона динара, а за рад геронтодомаћица 5,5 милиона динара. Уколико буде потребе, ми ћемо повећати ова средства – рекао је градоначелник Бане Спасовић. Он је истакао да је поносан на рад Црвеног крста и на грађане, јер је, захваљујући њима, Пожаревац годинама најхуманији град у Србији.


Саша Обрадовић, секретар ГО Црвеног крста и Александар Симоновић, начелник Градске управе Пожаревац, потписују уговор о донацији, Фото: Д. Новковић