ДО краја године у инфраструктуру Града Сремска Митровица, биће утрошено близу милијарду динара заједничких средстава из локалног буџета, покрајинског и републичког нивоа.

Прочитајте још: Путари по мери људи из Грделице

Свакако најзначајнији пројекат, не само за овај град на реци Сави, већ и од националног интереса је градња новог ауто-пута Београд-Сарајево, чија изградња је почела из Кузмина, и то прво изградњом новог моста на Сави у Сремској Рачи. Нови ауто-пут који ће бити трећи око овог града, допринеће не само бржем повезивању са БиХ, већ и развоју мањих места уз границу, али и туристичком и привредном потенцијалу.

Реконструисане саобраћајнице, нове фасаде, уређен центар града, прво је што запазе посетиоци некадашњег Сирмијума.

- Трудимо се да наш град изгледа што лепши, модернији и комфорнији за живот. Зато са великим капиталним пројектима обележићемо и ову годину - прича начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Мирослав Јокић. - Веома брзо започећемо другу фазу изградње Основне школе "Јован Поповић". Школа која ће се простирати на 4.200 квадратних метара, гради се из темеља и то по најсавременијим стандардима. У првој фази утрошено је око 76 милиона динара, док ће у другој бити 260 милиона, заједничких средстава Града и Управе за капитална улагања Војводине. Већ од септембра наредне године, више од 850 ученика уживаће у новом објекту.

Нови објекат добиће и предшколци у Лаћарку. Након његове изградње сви малишани из овог места, њих 250, биће смештени у нову зграду.

Не одустаје се ни од асфалтирања улица и реконструкције градске путне инфраструктуре.

- Завршили смо радове у Железничкој улици, вредне око 100 милиона динара. Зграда железничке станице је санирана и тај посао је коштао 33 милиона динара. Један од приоритета нам је био и пут Мачванска Митровица - Засавица, где је утрошено преко 87 милиона динара за нови асфалт. Сада се изводе радови на Радиначкој петљи - наглашава начелник Јокић.

ПАНЕЛИ

ЈОКИЋ је најавио и почетак постављања монтажно-демонтажних панела на кеју у Сремској Митровици. Пројекат вредности више од 150 милиона динара се финасира преко Светске банке, а Митровчани неће више страховати због високог водостаја. Панели ће бити постављени на најкритичнијим тачкама у дужини до два километра.