ХОТЕЛ "Фрушка гора" у Лежимиру на падинама истоимене планине, са седам бунгалова би - после 15 година пропадања - поново могао да постане оаза за идеалан одмор јер га је Сремска Митровица, у чијем је власништву, понудила на продају са почетном ценом вишом од 19 милиона динара.

Начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Мирослав Јокић каже да већ има заинтересованих...

Прочитајте још - Фрушка гора: Липова шума расхлађује вреле дане

Подсетимо, 2004. су из хотела исељене избеглице и било је предлога да на 20 километара од Сремске Митровице буде оформљен Геријатријски центар, али се појавио купац из Немачке који је намеравао да санира угоститељски део и допуни га спортско-рекреационим садржајима. Нажалост, то се није догодило, па су остале само зидине, јер су лопови поскидали врата и прозоре, радијаторе, електро и водоводне инсталације, а однели су чак и трафостаницу која је централну зграду и бунгалове снабдевала струјом.

- Имали смо проблем са имовинско-правним односима јер је хотел власништво локалне самоуправе, али на делу приватног поседа, па је потрајало док смо власнике измирили кроз реституцију- закључује Јокић.

ФАНТОМ У КАТАСТРУ

ХОТЕЛ "Фрушка гора" у Лежимиру је саградио бивши ПИК "Сирмијум" из Сремске Митровице, па је то - иако неукњижено - било омиљено излетиште Сремаца и Београђана. Штавише, и плац се у књигама водио као неизграђено грађевинско земљиште...