ГРУПА непознатих младића и девојака је у ноћи између 25. и 26. августа, у шабачкој Улици Леонарда да Винчија, моторним тестерама посекла четири јелке и једно украсно дрво, а узнемирени станари из околних зграда кажу да су им пре месец, односно 15 дана на мети била још два зимзелена стабла.

Једна од комшиница, која не жели да се представи у страху од одмазде обесних, каже да ју је звук моторне тестере пробудио у пола три после поноћи, а сведочи и да су "дрвосече" на протесте неких комшија које су са тераса видели о чему се ради одговарале псовкама и увредама.

ПРОЧИТАЈТЕ И:"ПРОБУДИО НАС ЈЕ ЗВУК МОТОРНЕ ТЕСТЕРЕ": Група младића и девојака секла јелке "моторкама" усред ноћи

Неки Шапчани су позвали и полицију, али им је речено да се дрвеће налази у надлежности Комуналне милиције, чији су се припадници појавили тек четири сата касније... И, прву посечену јелу су однели радници "Градског зеленила", док остала стабла леже разбацана...

ПОЛИЦИЈА, ИПАК, ИСТРАЖУЈЕ

Комшије, због тога што мистериозна група ноћу "патролира" са чак три моторне тестере, верују да се ради о припадницима неке секте. У међувремену, сазнајемо да је немили догађај ипак постао предмет полицијске истраге, а по друштвеним мрежама се већ раширила и информација о томе да су стабла посечена и у насељу Тркалииште, те на још две локације у Шапцу.