ПОРОДИЦА Милутиновић из Течића једна је од само двадесетак које се активно баве пољопривредом од око 200 њих у овом рековачком селу. Први су и једини у Поморављу који имају свој бренд - вакумирани кисели купус. Под поврћем имају два и по хектара у потесу Ротиће, удаљеном два километра од села. Најбројнија су породица у селу у којој сви раде на имању, а ангажују и сезонске раднике. Глава породице је Зоран, а помажу му мајка Живадинка, отац Драган, супруга Снежана, син Лазар и ћерка Милица.

- Повртарством смо почели да се бавимо силом прилика пре 10 година, када ме је дрво, које је пало на мене, повредило у шуми. Најпре смо узгајали корнишоне, али смо убрзо прешли на паприку, парадајз, плави парадајз, купус и карфиол, али садимо и лубенице и диње - каже Зоран.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Лозница: Место културе и духовности

Милутиновићи имају највећи засад купуса. Ове године засадили су 50.000 стабљика. Први су и још увек једини у Поморављу који га киселе и вакумирају и продају на велико.


ДВОРИШТЕ

МИЛУТНОВИЋИ сложно уређују и своје двориште, које је пуно разнобојног цвећа. Ове године је проглашено за најлепше двориште у општини, а лане је било треће у региону.