Епископ шабачки Лаврентије каже да град Лозница на најбољи начин брине о младима, стварајући им услове за бољи живот, ваљану перспективу и останак у завичају.

- То је велика ствар, јер сетимо се речи нашег академика Владете Јеротића да је најбоље кад човек живи и ради тамо где је рођен - наглашава епископ Лаврентије.

Владика додаје да градска власт, коју предводи градоначелник Видоје Петровић, не брине само о младима из овог краја, већ је 19 година сјајан домаћин и учесницима манифестације "Моба", која окупља српску младост из расејања, са свих меридијана, на дружење у завичају и отаџбини, како би још боље научили језик прадедова, обичаје, историју, културу, али и ближе упознали своју веру, традицију, навике, веровања...

- Увек се наши млади и драги гости одушеве после посете Лозници, Јадру, Вуковом крају, а и сам често волим да кажем "Све све, али Лозница је једна!". Не само што сам био лознички ђак, што сам одавде отишао у свет и што сам овде надлежни епикоп већ 30 година, већ зато што видим да брину о младима, а ми из Цркве то видимо по настави веронауке, као и на службама у храмовима где је све више младих - објашњава владика Лаврентије.