Миланка Мишковић (63), из Лозничког Поља, насеља Јошњак, започела је јутрос у седам часова штрајка глађу, седећи на путу испред куће, „јер је и њој и њеној петочланој породици дојадило да, већ скоро шест година, трпе невероватну прашину са пута, као и ону од цемента, која долази са суседног плаца,на ком је производња бетона у бетонских елемената и стовариште грађевинског материјала“.

Дневно кроз ову уличицу, која иде ка игралишту ФК „Подриње“, прође, по њеним речима, и по 150 тешких камиона, „што по „тонажи“ не би могло никако“. На ове проблеме надлежнима упорно указују, али ништа се не догађа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Температурни рекорд оборен је пре две године у Зајечару, а ови градови у Србији ће наредних дана бити најтоплији

- Напукли су нам зидови куће на више места, као и плоча, а од опаке прашине не можемо да живимо, посебно се бринем за децу, па сам се на овај чин, на овој тешкој врућини, морала да одлучим – каже Миланка. -Сви нас знају за мирне и разумне људе, комшију индустријалца смо молили и кумили да нешто предузме, обећао је да ће да премести производњу бетона и бетонских елемената на неко друго место, али годинама, осим те приче, ништа не чини. Посебно у дане високих температура прашина са пута које праве „третњаци“ и она од цемента нас „уби“. Ово је да човек јауче до неба.

Како сазнајемо, предузетник који гради и зграде, има одговарајућу локацију за производњу на само 200 метара од ове, али, бар засад, од селидбе нема ништа.

Уз Миланку је, уверила се наша екипа, непрестано патрола саобраћајне полиције. На терен су кренуле све надлежне службе града Лозница, од инспекција до комуналне полиције, тврди нам Милорад Матић, заменик начелника Градске управе. Упитан да ли је тачно да су за проблем знали знатно раније, он каже да то није спорно и да су градске инспекције, а мисли и саобраћајна полиција писали казне против предузетника.

- Нећу се померити одавде, док надлежни не обуставе саобраћај и док се производња, која је ван сваког резона, имајући у виду заштите животне средине, не пресели – поручује нам Миланка Мишковић.