ИАКО је летњи школски распуст предвиђен за одмор, то не важи за ђаке Пољопривредне школе "Радош Јовановић Сеља" у Прокупљу који током читавог лета на школској економији на површини од око 15 хектара, обављају праксу. Координатор практичне наставе у школи Мирослав Митровић каже да током лета у четири групе, по 15 радних дана, ђаци одрађују професионалну праксу.

- На школској економији ученици првог, другог и трећег разреда општег смера, у склопу наставног плана и програма, имају и практичан део наставе током летњих месеци. Они у пластеницима, на фарми кока носиља, школској радионици, у воћњацима и школском дворишту, одговорно и стручно раде - истиче Митровић и додаје да су ђаци у пластеницима до краја јула обрали готово 800 килограма парадајза, као и по стотину килограма краставаца и паприке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Учионица у воћњаку и пластенику 

Такође, осим ратарских култура и јаја, грађани су куповали и кајсије, брескве и друго воће, произведено на школској економији.


ВОЋЕ И ЖИТАРИЦЕ

НА школској економији засађене су разне врсте воћа, тако да се очекује да ове године род шљиве стенлеј буде већи за половину него лане, када је убрано 32.000 килограма овог воћа. Такође, током прве косидбе, скинуто је 77.000 килограма сирове детелине, а пожњевено 3.100 килограма пшенице.