ПОЖАРЕВАЦ – На више локација у центру Пожаревца у току су радови на изградњи и обнови комуналне и путне инфраструктуре, чија се вредност креће око 160 милиона динара.

Највеће градилиште је у Синђелићевој улици, у којој је замењен стари топловод, постављен још пре три деценије.

На тој локацији ускоро следи градња водовода и кишне канализације, које ова улица до сада није имала, а затим су на реду асфалтирање коловоза и градња тротоара.

Друго велико градилиште је на углу улица Јована Шербановића и Моше Пијаде, где се гради кружни ток, вредан 40 милиона динара.

Прочитајте још: Пожаревац: Синђелићева се ради до 1. децембра

Одлука о његовој градњи донета је јер је он безбеднији од раскрснице, а доприноси и бржем одвијању саобраћаја, тако да се у овом делу више неће стварати гужве.

На овој локацији, до краја јула, поставиће се нова сигнализација и расвета, а уредиће се и паркинг-места, тротоари и зелене површине. Радови се изводе и у Улици Чеде Васовића, у којој се обнавља тротоар са десне стране, гледано из правца центра града.

Њихова вредност износи 30 милиона динара, а рок за завршетак је до краја августа. Осим обнове тротоара, поставиће се ЛЕД расвета, нове клупе и канте за отпатке, а уредиће се и дечје игралиште, уз сав неопходни мобилијар. Тиме ће тротоари у овој улици бити комплетно обновљени, јер су радови на левој страни изведени 2017. године.