ИНТЕРЕСОВАЊЕ за смештај у два новосадска и дому у Футогу владало је велико интересовање, не само за ученике из Војводине, већ и из читаве Србије који средњошколско образовање стичу у Новом Саду. Већ у првој расподели попуњена су готово сва места. Прелимирне листе кандидата који од 1. септембра могу да рачунају на кревет у једном од ова три дома знаће се крајем наредне недеље.

У Дому "Бранково коло", иначе највећем, конкурисало је 255 девојчица, а места има за 194, док се 272 дечака пријавило за 229 места. Конкуренција је била велика, а приликом рангирања, успех у школи је доносио највише бодова. Ове године, међутим, вуковци су успели да обезбеде кревет у овом дому, што претходних година није увек био случај.

- У првом кругу су нам попуњена сва места - предочава Предраг Гајић, шеф службе смештаја у "Бранковом колу". - Испод црте су остала 104 ученика, и то 61 девојчица и 43 дечака. За август, односно други конкурсни рок, преостало је за ђаке из осетљивих друштвених група, и то за 19 девојчица и 20 дечака.

Прочитајте још - И вуковци без смештаја

Ђаке ће, по речима нашег саговорника, првог дана септембра дочекати свеже окречене собе, опремиће се са 60 нових ормана. Летњи распуст ће се искористити и за текуће поправке.

У Средњошколском дому у Николајевској улици је такође била велика конкуренција, где има 200 места искључиво за ученице. За оне које нису добиле смештај у првом кругу, пријављивање је од 26. до 29. августа.

За смештај у Дому при Пољопривредној школи у Футогу, чији је капацитет 198 места, ове године је интересовање слично као лане. Како напомињу у школи, више заинтересованих је било међу дечацима. Више од 20 ђака из других школа, односно уметничке и машинске, такође је конкурисало.

Дом ученика "Бранково коло" Фото З. Г.

ЦЕНЕ СМЕШТАЈА БЕЗ ПРОМЕНЕ

ЦЕНЕ смештаја у домовима су и за предстојећу школску годину непромењене. Родитељи ученика плаћају 5.355 динара док ресорно министарство за сваког ђака дотира још 16.747 динара. Када се у обзир узме колико кошта изнајмљивање собе или стана, онда не чуди што се места у домовима попуне већ у првој расподели.