ПОВОДОМ одобрења Градског већа у Новом Пазару, после којег је Нелица Грујић - ћерка пре две године преминулог Тимотија Васовића, оцу "комунисти" и атеисти на Православном гробљу код Петрове цркве поставила споменик без верског обележја - у име Црквене општине за Рашку област се огласио протојереј-ставрофор Томислав Миленковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОБНОВА КУЋЕ ЧУВЕНОГ РАТНИКА: Још живи сећање на Драгутина Матића

- Споменик је постављен нелегално, пре коначне одлуке Управног суда, па ћемо се жалити надлежним инстанцама, а испитујемо и то како је дошло до ове злоупотребе, с обзиром на то да је све учињено без одобрења ЈКП "Градска чистоћа" које управља градским гробљима. Нећемо дозволити да проста сила постане општи образац и радије ћемо раскинути уговор са локалном самоуправом о уступању црквене парцеле за градско гробље. Јер, ми смо га потписали у доброј вери, а сада су нас изиграли - истиче Миленковић, наглашавајући да породица Тимотија Васовића није прихватила понуђени компромис.

У Новом Пазару, иначе, постоје и два муслиманска гробља, а оно православно гробље у насељу Шестово - где су сахрањивани и атеисти - је пребукирано.


Томислав Миленковић