ПЛАСТИЧНЕ флаше, лименке, кесе и остало смеће које је уместо у кантама, месецима завршавало у кориту Нишаве и ружило центар града, минулог викенда су уклонили чланови удружења грађана под називом "Еко герила".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мештани протестују због дестилерије јер загађује околину

У акцији је 15 активиста чистило леву страну реке - од моста у Улици краља Стефана Првовенчаног (код ауто-пијаце), до Тврђавског моста, укључујући и тај део Кеја - а имали су подршку ЈКП "Медијана" које је обезбедило чизме, рукавице, хватаљке, грабуље, метле и џакове. Није изостала ни конкретна помоћ, па су се чишћењу придружили директор поменутог ЈКП Драгослав Павловић и један од шефова у том колективу Владимир Митић.

Иначе, у водопривредном центру "Јужна Морава" су својевремено потврдили да су они задужен за чишћење корита Нишаве, али само ако у реци постоје препреке које прете да "поремете водни режим". Огласили су се били и из ЈВП "Србијаводе", тврдњом да је нагомилано смеће на овом месту последица тога што се на реци налази сплав, па се за решење проблема треба обратити његовом власнику или локалној самоуправи...

Зато се активирала поменута група грађана која је смећем и растињем напунила чак два камиона ЈКП "Медијана". Није изостала ни едукативна компонента, па су малишани учествовали у радионици о значају реке и заштити животне средине.