НОВОСАДСКО Ново насеље спојено је са Футошким путем Булеваром Бате Бркића, модерном саобраћајницом, која ће омогућити квалитетнији живот грађанима и створити услове за наставак улагања у тај, западни део града.

То је истакао градоначелник Милош Вучевић који је, у присуству великог броја грађана, разгледао новоизграђени булевар дужине 550 метара, ширине 40 метара, који има две коловозне траке са по две саобраћајне, разделно острво, пешачке и бициклистичке стазе, паркинг и зелени појас.

- Ова велика инвестиција је завршена пре уговорених рокова. Настављамо да мењамо конфигурацију града и да стварамо услове за нова улагања у овај део града који је деценијама био запуштен - изјавио је градоначелник, подсетивши да је у Новом Саду пре мање од месец дана отворен и нови Сентандрејски булевар.

Том саобраћајницом биће умногоме олакшана комуникација између Новог насеља и Футошког пута и умањене саобраћајне гужве на углу булевара Јована Дучића и Слободана Јовановића, објаснио је Вучевић, и додао да је овај булевар изузетно важан за Тозиновац, део града који је био вишедеценијски запуштен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОБНОВА КУЋЕ ЧУВЕНОГ РАТНИКА: Још живи сећање на Драгутина Матића


- Зато смо упоредо радили и на блоковском уређењу, а улагања ћемо наставити - казао је градоначелник, и најавио у оближњем блоку изградњу још једне подземне гараже како би, уз нових 120 паркиралишта, проблем паркирања био додатно ублажен.

Реализација пројекта изградње Булевара Бате Бркића била је на "стендбају" деценијама.

- У некадашњем Заводу за изградњу града, сада Управи за грађевинско земљиште и инвестиције, неки инжењери почињали су приправнички стаж на том пројекту, а данас су пред пензијом - додао је градоначелник.

Из буџета Града је за ову велику инвестицију издвојено 870 милиона динара. Од тог износа, око 500 милиона динара потрошено је на решавање имовинско-правних односа и откуп некретнина, док су сами радови коштали око 370 милиона динара.СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ - КОРИДОР

ЗА следећу годину планирано је "продужење" Булевара Бате Бркића према Телепу и спајање са Булеваром патријарха Павла, проширењем Улице Илариона Руварца, чиме ће бити створен коридор који ће спојити два дела града.

БАЗЕН НА САТЕЛИТУ

ВУЧЕВИЋ је најавио и да надлежни у Граду предано раде на решавању проблема у вези са локацијом на Сателиту, на којој је пре десетак година била предвиђена градња базена. Тај базен ће бити изграђен, а њиме ће управљати Град.