ДОЧЕКАСМО и ми асфалт! За житеље Ратарске улице у насељу Ченеј недеља је била налик празнику, јер је тa улицa најзад добила нову асфалтну подлогу.

Прочитајте још: Прва општина у којој ће извори грејати школе и вртиће

Вредност инвестиције је 50 милиона динара, асфалтирано је 600 метара улице, а ускоро, према најави градоначелника Милоша Вучевића, креће и прва фаза изградње канализације.

- Ово је практично нова улица, нови асфалт, коловоз, тротоари са обе стране, лед расвета, нова водоводна и канализациона мрежа. Спојене су две саобраћајнице у Ченеју: крај Партизанске, у којој су школа, дом здравља и највећи број других јавних објеката, спојен је са Ратарском - објаснио је градоначелник.

Прочитајте још: Асфалт уместо "Ћире"

За новим асфалтом "чезне" и Улица Вука Караџића, најдужа у Ченеју, чији мештани су већ доставили такав захтев Градској управи.

- Имамо потпуно оправдан захтев, та улица јесте у доста лошем стању, сада сам се провозао њоме, да бих лично видео. Не би било добро да асфалтирамо сада, јер бисмо за шест месеци морали поново да је прекопавамо, због канализације, која овде деценијама није решена - објаснио је први човек Новог Сада.

Фото Град НС Вучевић најављује и изградњу канализације

Град Нови Сад и Управа за инвестиције и грађевинско земљиште, наиме, уговорили су пројектовање изградње 13 километара канализационе мреже, као и 900 метара "конекције" ка будућем пречистачу. Уговорено је претпројектовање канализационе мреже.

Вучевић је казао да не може обећати тачан термин почетка радова, али да би у мају или јуну могла да буде прва фаза тог посла, јер је готово немогуће, и економски и финансијски, следеће године урадити комплетну канализацију у Ченеју, насељу са више од 2.000 становника.

РУМЕНКА, КИСАЧ, ПОПОВИЦА

ПО речима градоначелника, Нови Сад ће за две-три године предњачити по покривености канализационом мрежом. Када буде завршена канализација у Руменки, радови ће кренути у Кисачу и Ченеју. Уследиће пројекти за Поповицу и друге делове Петроварадина, подно Фрушке горе.