ДОМАЋИЦА Милојка Панић (87) из лозничког насеља Градилиште, подно Гучева, чита "Новости" од првог броја. А тај први примерак, сећа се добро, 16. октобра давне 1953. године, из Београда јој је донео супруг Величко, у Мали Зворник, где су живели, који је возио материјал за изградњу Хидроелектране "Зворник", најстарије хидроцентрале у СФРЈ. Од тада, како каже, није се раздвајала од омиљеног листа, не само њој, већ и целој њеној породици.

Милојка, родом из Горњег Добрића, подно Цера, имала је стрица Миливоја Стевановића који је био значајан функционер после рата. Стриц се баш обрадовао кад је сазнао да су њене омиљене новине и његове, и сматрао је да су својеврсно освежење на медијској сцени, не само Београда и Србије, већ читаве СФРЈ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ. ПОСЛЕ ОЛУЈЕ ОСТАО ЛОМ: Помоћ шесточланој породици за поправку крова

- Стриц ме је питао како сам и зашто заволела те новине - прича нам ова витална жена. - Рекла сам му да сам се листу одмах обрадовала по изгледу и садржају, јер сам, просто, "гутала" сваку страну, сваки пасус и ред. Одушевиле су ме занимљиве вести, паметни коментари, репортаже о људским судбинама, разни савети лекара, па рецепти, занимљивости, све до укрштених речи и хумора.

И Величко их је заволео, вели Милојка, па их је скупљала и слала му их сваких месец дана у Багдад, где је једно време радио. Када су им стасала деца Нада и Миле, и они су их куповали. И сви су волели, како каже, те породичне и народне новине.