ЛОКАЛНА самоуправа у Новој Вароши је овдашњем Дому здравља даровала савремену медицинску опрему вредну милион и по динара, а највише разлога за радост имају Служба гинекологије, Хитна помоћ, Дечји диспанзер, Општа пракса и Лабораторија.

Служба за здравствену заштиту жена, у којој се годишње обави више од 11.000 прегледа, недавно је - поред педесетак гинеколошких инструмената - добила и кардиотограф, те микроскоп за цитолошку амбуланту.

- Поменута Служба је управо добила и нову гинеколошку столицу за прегледе и сву неопходну пратећу опрему са лед рефлектором. Реч је о мултифункционалним средствима захваљујући којима ће Нововарошанке имати комфорније и лакше прегледе, а лекари квалитетније услове за рад и интервенције. А, о томе колико је ова донација била неопходна, најбоље сведочи податак да је досадашњи гинеколошки сто набављен још пре готово четири деценије - каже директор Дома здравља др Бранко Поповић, и додаје да је план да инвестициони циклус у Службу за здравствену заштиту жена и њену модернизацију буде завршен набавком најсавременијег дигиталног видео-колпоскопа, за шта ће средства обезбедити Министарство здравља.

Прочитајте још - ЗАВОД ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ: Два санитета од града Новог Сада

Иначе, недавно су и остале службе при локалној здравственој установи добиле нову опрему. Тако је Лабораторија богатија за две модерне столице за пацијенте, Хитној помоћи је додељено 12 специјализованих торби и сетова помагала за потребе ургентних стања, по један нови ЕКГ апарат су добили Диспанзер за децу и Општа пракса, а употреби је и савремени уређај за испитивање плућне функције.

Општина у Новој Вароши за унапређење здравства из локалног буџета је лане издвојила пет милиона динара, колико износе и планирања давања током ове године.