КРАЉЕВОПрипадници ватрогасно-спасилачких јединица Министарства унутрашњих послова Републике Србије, данас су подно средњевековног Маглич града, и на таласима Ибра, по петнаести пут за редом одржали вежбу спасавања на води – „Ибар 2019“.

- Циљ ове вежбе је да се у реалним условима, уз поштовање свих прописаних мера безбедности и заштите, прикаже координисани рад припадника ВСЈ, специјалистичких тимова за спасавање и рад на води, и спасавање из рушевина у ванредним ситуацијама – истиче Дејан Сезовић, начелник Одељена за ванредне ситуације у Краљеву.


Око 200 припадника Сектора за ванредне сиуације који су учествовали на вежби, на теренима у Магличу и на брзацима Ибра, уз помоћ едукатора из Црвеног крста и Кајакашког клуба из Краљева, прошли су обуку у пружању прве помоћи дављенику, понашање на реци и управљању пловилом, а приказана је и увежбаност тимова за спасавање на води.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СВАКО МАЛО ПОНОВИ ПРЕКРШАЈ: Без дозволе четири пута


По завршетку вежбе, сви учесници са пловилима и комплетном опремом, спустили су се низ Ибар, до Матарушке Бање, где је по традицији организован заједнички ручак.


Фото:Г.Шљивић

Фото:Г.Шљивић

Фото:Г.Шљивић
Фото:Г.Шљивић

Фото:Г.Шљивић

Фото:Г.Шљивић

Фото:Г.Шљивић
Фото:Г.Шљивић

Фото:Г.Шљивић