НА обали Великог бачког канала отворен је Кајак центар Сомбор, у оквиру пројекта "Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја - Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета - Баја - Сомбор зелене стазе".

- Велико ми је задовољство што сам у једном реновираном објекту који припада Водопривредном предузећу "Западна Бачка", али га је Град Сомбор пре неколико година добио на коришћење и, у сарадњи са партнерским градом Бајом, успео да га уреди на леп начин - казала је Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора, и захвалила на сарадњи братском граду Баји, који је пружио партнерску подршку за реализацију овог пројекта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВЕЛИКИ БАЧКИ КАНАЛ: Бришу црну тачку

Намена објекта је да буде кајак центар у циљу развоја кајакашког спорта у Сомбору, као и афирмације како туризма, тако и самог канала, као једне посебне туристичке дестинације.

Голубовићева је додала да Кајак центар Сомбор није једино што ће у склопу овог пројекта бити урађено. Планирана су и два бициклистичка одморишта у Сомбору и у Бездану.

Вредност пројекта је 403.972 евра, а од тога је 343.376 евра донација ЕУ. Презентацију је одржала Мелита Даниловић, члан пројектног тима.


Кајак центар у Сомбору, Фото Инфо Град

СА ПОНТОНА У - ВОДУ

КАЈАК центар Сомбор садржи централну салу, свлачионице, тоалете и место за одлагање пловила и опреме, а у његовом склопу је и понтон, са кога се кајаци спуштају у воду.