ПОЧЕЛА је реконструкција водоводне мреже у Улици Вука Караџића, у строгом центру Ваљева, вредна око 11 милиона динара, која би требало да буде завршена за два и по месеца. Истовремено, група станара и власника приватних радњи и фирми, петицијом је од градских власти тражила је да радови, које изводи ваљевски "Водовод" буду одложени, јер страхују да улица неће бити враћена у првобитно стање, с обзиром на то да није расписан тендер за њену комплетну реконструкцију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ваљево: Пола века радозналости

У току је замена главног цевовода и свих кућних прикључака на водовод, а за то време саобраћај у Улици Вука Караџића биће обустављан по фазама радова. Град планира да у реконструкцију улице уложи 41,6 милиона динара, биће обновљени коловоз, тротоари, кишна канализација и расвета, а радови би, наводно, требало да почну најкасније почетком септембра.


ПЛАН

- Реконструкција водоводне мреже почиње, а још није расписана јавна набавка за уређење улице. То нас доводи у сумњу да у наредних шест месеци треба да живимо у раскопаној улици - стоји у петицији упућеној градоначелнику, од кога, истичу, још нису добили одговор.