СТОПА незапослености у АПВ је на историјском минимуму од 8,5 одсто, захваљујући у првом реду буџетским подстицајима у привлачењу инвестиција, изјавио је у среду председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Уочи седнице Скупштине Војводине, на којој је усвојен завршни рачун лањског покрајинског буџета, Мировић је изјавио новинарима да је Покрајинска влада, у протекле три године мандата, остварила чак 90 одсто постављених циљева.

- Радили смо, пре свега, у делу подстицаја инвестиција што је дало овакве резултате - рекао је Мировић.

Покрајинска влада, како је додао њен председник, остварила је успешне резултате у свим областима, а у томе је имала и значајну помоћ Владе Србије.

Прочитајте још - Покрајинска влада: За 2018. буџет Војводине 68,6 милијарди динара

- Уредили смо наше финансије, а доказ за то је први позитиван извештај који је ДРИ дала после контроле буџета неке локалне самоуправе или аутономне покрајине - истакао је Мировић.

Опозициони посланици, углавном они из СРС и ЛСВ, гласали су против, јер, како су наводили у расправи, знатна буџетска средства су неоправдано трошена на личну потрошњу уместо на капиталне инвестиције, којих је према њиховим оценама било премало реализовано.

РАЧУН

У ЛАЊСКОМ буџету Војводине укупно остварени приходи и примања, с пренетим неутрошеним средствима, износили су више од 71,8 милијарди динара, а расходи су били око 67,6 милијарди динара.