ОДБОРНИЦИ шабачког локалног парламента у узаврелој атмосфери, већином гласова усвојили су у среду завршни рачун буџета града за 2018. и ребаланс за текућу годину. Опозициони напредњаци замерали су владајућој коалицији, на челу са градоначелником Небојшом Зеленовићем, да није реализовала ниједну капиталну инвестицију, да је презадужила град и раскрчмила имовину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИТАЛИЈАНИ ВОЛЕ ШАБАЦ: Отворили 11. фабрику

- Ниједан капитални пројекат за период од 2016. до 2020. нисте до сада реализовали, а пакет који сте изгласали био је вредан 2,7 милијарди динара - поручио је шеф одборничке групе СНС др Александар Пајић. - Сада, у предизборној години планирате да урадите 200 метара пута, 12 канализационих прикључака и три прикључка за воду и мислите да ће Шапчани бити задовољни.

Његова колегиница Милица Ранковић истакла је да је суфицит у буџету који приказује шабачка власт сраман јер је настао продајом имовине града и задуживањем код пословних банака.

Градоначелник Небојша Зеленовић оповргао је све тврдње, а посебно оне како у Шапцу нема капиталних инвестиција:

- Уместо да нас прозивају како смо кривци за све и свашта, одборници СНС могли би да се заложе код државе и ресорних министарстава да нам врате 30 милиона евра које нам дугују.

ЗАХТЕВИ

У ТОКУ седнице пред пољопривредну школу у Шапцу, где је заседање одржавано, стигли су напредњаци и Шапчани који се готово два месеца окупљају пред зградом Градске управе захтевајући смену Зеленовића и расписивање локалних избора.