Апелациони суд самопроглашеног Косова одбио је жалбе на притвор бранилаца 11 Срба, припадника тзв. косовске полиције који су ухапшени у наводној акцији за сузбијање корупције на Косову и Метохији.

Наиме, према речима адвоката Љубомира Пантовића, вест о одбијању жалбе браниоци су сазнали из медија а иако је рок за одговор на жалбу требао да уследи после 48 сати Апелациони суд је игнорисао поменуту законску основу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хапшење Срба мора да престане

-Иако смо жалбу на пдређивање притвора доставили још трећег јуна а одговор на њу је требало да уследи после 38 сати, овога пута суд је са одлуком каснио две недеље а при том ми браниоци ухапшених Срба нисмо писмено обавештени о томе-истиче адвокат Љубомир Пантовић за "Новости" подсећајући да је у овој акцији ухапшено 11 Срба, од којих су сви полицајци, 16 Албанаца и три Бошњака, док је накнадно ухапшена једна женска особа српске националности.

Иначе, Основни суд у Приштини одредио је Србима једномесечни притвор због наводне опасности од бекства и уз образложење да ће евентуално ометати истрагу утицањем на сведоке.