Поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и крсне славе – Свете Тројице, у централном градском парку у Краљеву одржана је смотра материјално-техничких средстава којима располажу припадници полиције, Жандрамерије и ватрогасно-спасилачке јединице.

На овој смотри која је без сумње највише обрадовала краљевачке малишане, посетиоци су били у прилици да погледају службена возила и мотоцикле, да се упознају са наоружањем и опремом, да се фотографишу са службеним полицијским псом као и да присуствују симулацији гашења пожара специјалном пеном.

Прочитајте још - СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА МУПА И ПОЛИЦИЈЕ: Вучић:Полиција никада неће служити власти, већ грађанима (ФОТО+ВИДЕО)

- Спремност у заштити личне и имовинске сигурности грађана захтева и одговарајућу опрему чему се у овом министарству придаје све већа пажња. У све то посетиоци ове смотре, а највише наши најмлађи суграђани, имали су прилуку да се увере остварујући лични, непосредни контакт са припадницима МУП – каже Горан Грујић, начелник Одељења полиције ПУК.

Овом приликом раздрагани малишани могли су и да се провозају полицијским возилима, испробају своје вештине у савладавању препрека, као и да се ближе упознају са позивом полицајца или ватрогасца. Широки осмеси на њиговим лицима најбољи су доказ да је ова „акција“ у потпуности успела.

Фото Г. Шљивић


- Кад порастем бићу полицајац! - поручио је један шестогодишњак након завршене вожње мотоциклом, док његови другари из вртића у глас додају – И ја! И ја!

Фото Г. Шљивић

Фото Г. Шљивић
Фото Г. Шљивић
Фото Г. Шљивић