ЧЛАНОВИ и симпатизери Српске напредне странке, али и бројни Шапчани, и у уторак су испред здања овдашње Градске управе захтевали да градоначелник Небојша Зеленовић, који је и један од лидера опозиције на републичком нивоу, поднесе оставку.

- Неко морати да сноси одговорност због неколико хиљада Шапчана који су остали без посла и егзистенције, док су се појединци богатили - истакао је народни посланик Блажа Кнежевић и додао да се и те како мора поставити питање те исте пљачке на државном нивоу, те пропасти многих угледних фабрика и предузећа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ГРАЂАНИ ШАПЦА ПОКРЕНУЛИ ПРОТЕСТЕ: Незадовољство радом Небојше Зеленовића (ФОТО/ВИДЕО) 

Активиста Саша Максимовић је говорио о "најновијој подвали локалне власти" која, наводно, плаши грађане дезинформацијама и спрема блокаду саобраћајница да би осујетила изградњу ауто-пута. Конкретно су, каже, житељима села Штитар локални челници саопштили да ће због градње те саобраћајнице бити срушено 30 кућа, па су их позвали на протест.

- Није нормално да се на тај начин обруше на грађане и пројекат од којег ћемо сви имати корист. Али, градоначелник је послао своје људе да скупљају потписе и позивају људе на исказивање незадовољства - тврди Максимовић.