БЛАЦЕ - У блачком хотелу „ИН“ данас је одржан први Сајам вина и хране „Тоp waine fest“ у организацији Омладинског центра за економски развој у сарадњи са неколико Удружења грађана а уз финансијску помоћ општине Блаце. Према речима Милоша Чолића, члана организационог одбора ове манифестације на Сајму је било двадесет излагача вина и хране из Фрушке горе, Жупе, Неготина, Књажевца Топлице као и Македоније.

Прочитајте још: ПРОБОЈ СРПСКИХ ВИНА: Девет домаћих произвођача на престижном сајму у Немачкој

- Отварању манифестације присуствовале су бројне делегације и личности из различитих сфера сфера, Милан Аранђеловић начелник Топличког округа, делегације Крушевца, Прокупља и осталих градова који гравитирају а специјални гост био је Анатоли Карпов заменик председника Комитета Руске Думе за међународну сарадњу и некадашњи светски првак у шаху - истиче Чолић и напомиње да је манифестацију отворио Милан Ћурчић председник општине а обратили су се начелних округа и познати гост из Русије.

Прочитајте још: НИЈЕДАН НАШ ПРОИЗВОД НИЈЕ ЗАШТИЋЕН: Српска вина не заостају за европским

Иначе, на манифестацији је било изложено више од двадесет врста вина, од којих је доминирао Прокупац као аутохтони бренд топличког округа које се највише и допало госту из Русије. На Сајму је потписано неколико споразума између Винрије „Доја“ и Академије пословних струковних студија из Београда о стручној пракси студената у циљу комерцијале винарије док су четири организације цивилног друштва потписале споразум за оснивање Удружења које ће се бавити промоцијом прокупца као аутохтоног бренда Топлице.

- Презентација је била врхунска и задовољни посећеношћу наставићемо овај својеврсни фестивал вина и хране-подвлачи Милош Чолић испред организационог одбора Сајма.