ОВЕ две козе су ми најлепши поклон за седми рођендан, а црвена ми се много свиђа јер немам козу те боје, без рогова. Назваћу је Лепа, док ће црна да се зове Мирка... - у даху каже Милутин Јовановић из Бобова којем је пензионер Мирко Богдановић (на слици са домаћинима десно) из Костолца, захваљујући Фонду хуманости "Вечерњих новости", поклонио две домаће животиње расе алпина.

А, дародавац не крије да је на идеју да некоме и на овај начин олакша, али и улепша живот дошао управо читајући текст који смо недавно објавили.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Док гаји козе чува и здравље


- Веома ми је драго због чињенице да је Фонд хуманости одлучио да козе добије баш ова породица. Осим тога што смо домаћин Војислав и ја вршњаци који су се, ето, бавили истим, аутомеханичарским занатом, те обојица имамо супруге које се зову Зорица, пресудило је и то што мали Милутин толико воли ове животиње. Ја имам четворо унучади, али никада нису хтели да ми праве друштво док сам козе изводио на испашу, а он свугде иде са родитељима - објашњава Богдановић.

Малишан, притом, више воли да буде са животињама на ливади, него да похађа предшколску наставу. Има већ више од 70 коза и свакој је дао име, па већ гаји Малу будалу, Лептирку, Аниту, Памелу, Жаклину, Биљу...

РИТУАЛ

МИРКО Богдановић каже да му већ 23 године свако јутро почиње испијањем еспреса и читањем "Вечерњих новости". Политика га не интересује много, али све остало радо чита и тврди да смо најреалнији у Србији.