ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ кинеске компаније "Ђин Гу" која производи ракије од житарица да у Инђији отвори производни погон наговештава отварање нових радних места за овдашње људе, па челници локалне самоуправе с нестрпљењем очекују јун и најављени долазак делегације потенцијалног инвеститора.

Јер, биће то прилика за завршетак преговора о куповини више од десет хектара грађевинског земљишта на територији Инђије које одликују не само несвакидашњи геостратешки положај Инђије, већ и велики број обрадивих површина под житарицама и повољни услови за улагање.

Прочитајте још - Шљивовицу праве од кукуруза

- Показало се да нисмо узалуд, пре десетак дана, путовали у Кину - каже први човек овдашње локалне самоуправе Владимир Гак. - Тамошњи бизнисмени одлично знају да су житарице у Срему најраспрострањеније, па сe унапред радујемо још једној иностраној инвестицији. Притом, у овом региону постоје мање дестилерије које се баве производњом алкохолних пића од пшенице, али нема ниједне веће компаније, попут ове из Кине која је за своје ракије већ побрала велики број награда на бројним сајмовима у региону. Сада им је жеља да, управо преко Србије, освоје и европско тржиште.

Седиште заинтересованог инвеститора се, иначе, налази у граду Ченг Де, у провинцији Хебеј. Њихових две хиљаде радника тренутно свакога дана произведе 6.000 литара ракије, а производе пласирају на тржишта Азије и САД.


Делагација Инђије током недавне посете Кини Фото СО у Инђији

ИНВЕСТИЦИЈЕ

ТОКОМ само три године, општинско руководство у Инђији је успело да склопи уговоре са чак девет инвеститора, од којих су неки погони већ завршени и раде, а неки се управо приводе намени. Иначе, по подацима Националне службе за запошљавање, стопа незапослености у овом делу Срема је око четири одсто.

"МАКРОН"

ОСИМ производње алкохолног пића, компанија "Ђин Гу" израђује и спортске дресове, те разну гардеробу, а њихов најпознатији бренд је чувени"Макрон" који се поноси овогодишљим успесима фудбалера београдске Црвене звезде која је управо у њиховој опреми блистала и на европској сцени.