АКТИВИСТИ Локалног фронта из Ваљева су на улазу у парк Пећина поставили импровизовану рампу и знак за забрану саобраћаја. Акцију су назвали "Не да(ви)мо Пећину", и поручују да су је организовали зато што су минулих дана аутомобили и буквално окупирали ову ваљевску атракцију, а надлежне градске службе ништа нису предузеле да то спрече.

Подсећају на то да су почетком маја послали допис одељењима за инспекцијске послове, те грађевинско земљиште и инфраструктуру, обавестивши их о томе да се у парк-шуми Пећина по пешачким стазама крећу и паркирају аутомобили. Као доказ су, кажу, приложили и фотографије паркираних возила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Град Бранговић походили и Скандинавци


- Од надлежних смо тражили да врате некадашњу рампу и сигнализацију којом се забрањује саобраћај моторних возила, те жардињере које су се као својеврсна брана налазиле на улазу у Пећину - каже активиста Локалног фронта Вера Марковић. - Захтевали смо и примену плана генералне регулације "Запад", који забрањује кретање, заустављање и паркирање возила унутар парка, изузев оних која припадају служби одржавања ове законом заштићене области.