НОВОСАДСКЕ резервне војне старешине имале су минулог викенда на Градском стрелишту успешан турнир у гађању из "класичне" пушке М48 (7,9мм) као и из полуаутоматске М59 (7,62мм), оружја које је некада било понос наше војске а које одавно није у употреби у Војсци Србије.

Та провера ватрене способности резервног састава одржана је на иницијативу Стрељачке дружине "Радивој Ћирпанов" и њеног потпредседника Милана Јагњића, који је резервни потпоручник и члан Управног одбора ОРВС Новог Сада.

- Гађање из војничке пушке једна је од најстаријих спортских дисциплина, уведене још пре око 150 година. На овом дружењу било је око 30 резервних официра а многи од њих су први пут пуцали из ових сад већ трофејних пушака - рекао је Јагњић истичући да је задовољан резултатима постигнутим на турниру, који представља наставак дуге и богате традиције.

Резервни потпуковник Драгиша Савић, секретар Градске организације РВС, напоменуо је да су на тој својеврсној ватреној обуци били резервни официри који су Школу резервних официра завршили у овој деценији.

Прочитајте још: Војне вежбе на полигону „Пескови“

- Са Стрељачком дружином "Радивој Ћирпанов" имамо дугогодишњу успешну сарадњу - рекао је он посебно истичући важност обуке млађих резервних официра у руковању различитим врстама оружја.

НАЈБОЉИ У ГАЂАЊУ

У гађању из пушке М48 најбоље резултате постигли су Душан Јовановић, који је "убио" 89 кругова, следи Радомир Ђокић са 87 и Иван Огризовић са 86 кругова.

У гађању из полуаутоматске пушке Ђокић је био први са 87 кругова, Огризовић је заостао за осам кругова, а на треће место пласирао се Бојан Вогић са 76 кругова. Најуспешнијима су уручени пехари.