Срђан Будимир, студент завршне године универзитета Тексас А&М комерц, окитио се ласкавим признањем - "Најбољи у класи", за које лично председник универзитета након пролећног семестра сваке године бира лауреата. Награда је намењена студенту-спортисти који се истиче особинама као што су страст, иновативност, одлучност, поштовање, не само атлетски него и академски.


- С обзиром на то да на универзитету има око 500 спортиста у различитим спортовима, ова награда представља велику част и за мене - каже Срђан Будимир, који се тренутно одмара у родитељском дому у Банатском Карађорђеву код Зрењанина, уз напомену да му је до завршетка студија остало још неколико испита које планира да положи током лета, када се враћа у Тексас.


Прочитајте још: Српски студенти зарађују у Америци


Са ореолом "дечка који обећава", некадашњи кошаркаш зрењанинског Пролетера и одличан студент са просеком 9,9, напустио је све и преселио се у Америку.


- Није било лако објаснити зашто идем, када ми је овде одлично кренуло, уз студије играо сам кошарку и уживао у благодетима складне породице, а у Тексасу морао сам да започнем студије инжењерства из почетка. Жељу да се окушам на универзитету који је у свету веома цењен по сјајном програму спорта и науке, подржали су родитељи и сестра и на томе сам им веома захвалан, па сам ово признање посветио управо њима - искрено вели Срђан Будимир.

Kао члан кошаркашког универзитетског тима - Фото Приватна архива

СВА ВРАТА СВЕТА ОТВОРЕНА

Жеља да играм НЦАА кошаркашку лигу ми се остварила, као и циљ да добрим оценама себи обезбедим школарину, не оптерећујући породични буџет, а ето близу сам и остварењу свог америчког сна, да ће ми након дипломирања, као инжењеру сва врата бити широм отворена и да ћу зависити само од себе и својих прохтева, а не од неких потегнутих веза да бих добио посао који желим - каже Срђан .