После пуних двадесет година митровачки спортисти добили су прилику да у новоизграђеној хали спортова, пред својом публиком, покажу умеће које поседују и савладају нове спортске вештине. Велепни објекат, смештен у близини зграде општине Косовска Митровица (некадашњи војни ремонт) отворио је данас кандидат за градоначелника Северне Митровице исред Српске листе Горан Ракић.


Прочитајте још: У ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ НА СЕВЕРУ КиМ: Око биралишта 400 полицајаца

- Ово је ваш дом на који сте веома дуго чекали. Сада сте ви овде домаћини и, уместо као до сада када сте своје спортске активности и такмичења морали да одржавате у Зубином Потоку, Лепосавићу, Рашки па чак и Новом Пазару то ћете чинити овде и сигуран сам да ћете и на овом месту бити освајачи важних награда – рекао је Ракић.

У име спортиста овог подељеног града на Ибру захвалност локалној самоуправи пренео је председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Kовач.

- Дочекали смо изградњу хале и ја данас не знам да ли сам срећан или тужан. Тужан, јер многе генерације рукометаша, кошаркаша, одбојкаша и других спортиста,међу којима сам и ја, нису дочекали да утакмице играју у свом граду и пред својој публиком. Ипак, више сам срећан, јер смо дочекали да наша деца и будућа поколења долазе, играју и уживају у спортским активностима и дружењима у овој хали, у овом граду који је симбол херојства, отпора, борбе и опстанка на KиМ - каже Kовач.

Посебна радост била је на лицима спорстких радника који истичу да, поред знатно бољих услова за тренинг и одигравање утакмица, нова Хала спортова ће сигурно привући и знатно већи број младих људи који желе да се баве спортом.

- Ми смо као домаћини играли у Лепосавићу, Зубином Потоку, Новом Пазару, Рашки и Kраљеву. Ово ће растеретити трошкове, повећати масовност деце и људи ће долазити да прате своје суграђане - каже Никола Радомировић из Одбојкашког клуба Kосовска Митровица.

Кампања за локалне изборе у четири општине на северу Космета, који се одржавају у недељу, завршава се сутра у поноћ, а у северној Косовској Митровици ће се тачно у подне одржати конвенција.