У СТАНОВИМА и локалима у Новом Саду прикљученим на градску топлану, и поред ниских температура за ово доба године, радијатори су хладни. Грејна сезона је званично завршена 22. априла, и одмах се, како истичу у ЈКП "Новосадска топлана", почело са припремама за ремонт и ревитализацију техничког система.

Прочитајте још: РАДИЈАТОРИ ПОНОВО ТОПЛИ: У Краљеву продужена грејна сезона

С обзиром на то да је су ЈКП "Новосадска топлана", како су саопштили у уторак из овог предузећа, увелико отпочели инвестиционе радове, као и ремонт и ревитализацију делова топлификационог система, технички је неизводљиво да се изнова обнови испорука топлотне енергије за грејање.

- Чак и када би била донета таква одлука, са испоруком би, због радова, могло да се крене најраније за пет до шест дана - наводе у "Топлани". - То би свакако оставило последице и по стабилност и исправност система, а самим тим и по несметан почетак идуће грејне сезоне.

Прочитајте још: Радојичић: Станови у Београду ће бити топли; Баста: Почињу техничке пробе, радијатори топлији

Још напомињу да поновно покретање котлова и испорука топлотне енергије за грејање није питање ничије слободне воље или личне одлуке. Поступа се у складу са одговорним планирањем времена за обављање свих неопходних ремонта.

У "Топлани" прецизирају да су отпочети радови на котловским постројењима, док су радови на реконструкцији Топлане "Југ" интензивирани, где је у плану и изградња когенерационог постројења.

РАДОВИ НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ

ПОЈАЧАНА је и динамика радова на санацији вреловодне мреже. На четири локације у граду ради се на реконструкицији дотрајалих деоница, а за петак, 10. мај, планиран је почетак радова на вреловоду у центру града.