НА суботичком Бувљаку у уторак је обијено 11 тезги, на некима су само разваљени катанци, а из неких је однета и роба, махом храна и одећа.

Прочитајте још: Суботица: Преваранти са дозволом

- Провала се десила у понедељак после 21 час у различитим халама и увиђај је још у току, тако да не можемо да говоримо колика је штета - каже Бранислав Јока, директор АД "Тржница". - Више детаља знаћемо када се прегледају снимци видео-надзора. Засад знамо да је обијено 11, а да је роба однета из две или три тезге, док у осталима није дирана.

Прочитајте још: На скутеру отели мобилни телефон

Запослени на Бувљаку у уторак су били револтирани због сцене коју су затекли. По њиховим речима, обијено је много више тезги.

- Највише је страдало тезги у првој и четвртој хали. Ми смо затекли катанац разваљен пајсером и поломљене ролетне на тезги, које су до пола биле подигнуте - прича продавачица из прве хале. - Знамо како смо оставили робу, а затекли смо је скроз испретурану, тако да бројимо и поново слажемо да би видели шта недостаје. Наш рад на Бувљаку папрено кошта, уредно плаћамо закуп и све порезе, а најмање што можемо да очекујемо је то да наша роба буде безбедна.

Полиција је одмах изашла на лице места и направила увиђај, али званично саопштење о овоме јавност још није добила.

ДВА ЧУВАРА

О БЕЗБЕДНОСТИ робе и имовине на Бувљаку брину два чувара, који га обилазе, а простор је покривен видео-надзором. Међутим, с обзиром на то да је реч о великој површини, веома је тешко увек све држати на оку.