ЦЕНТАР "Срце" за пружање подршке особама у кризи, од првомајских празника је на новој адреси. Захваљујући доброчинству једне волонтерке, уселили су се у веће просторије, тако да су сада уместо у досадашњих изнајмљених 11, смештени у 30 квм.

Тања Бокун, директорка "Срца", истиче да у новом простору који им је уступљен на коришћење, имају две канцеларије, што је веома важно приликом телефонских разговора са особама које им се обрате, јер не ометају једни друге.


- Празнике смо искористили за селидбу са старе, пету по реду - каже Бокунова. - Најважније је да настављамо да радимо и помажемо људима. Због селидбе, неколико дана телефонске линије неће радити, а из "Телекома" имамо обећање да ће почетком ове недеље завршити тај посао. До тада са нашим волонтерима ће моћи да се комуницира електронским путем, или четом.

Од оснивања 2000. године, "Срцу" се јавило око 50.000 особа које су у неком тренутку биле у емотивној кризи и помишљале на суицид. Број оних који им траже помоћ из године у годину се повећава, о чему сведочи и податак да су у "Срцу" од почетка 2019. године, имали нешто више од 2.000 позива.

Прочитајте још: "СРЦЕ" ТРАЖИ АДРЕСУ: Центар за подршку особама у кризи мора поново да се прeсели

- Годишње нам се јави између 5.000 и 6.000 особа различите старосне доби - наводи податак наша саговорница. - Млађи нам се најчешће обраћају преко интернета, односно четом, док број телефона 0800-300-303 углавном позивају старији.

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

У КУЛТУРНОЈ станици Еђшег, половином априла, одржан је хуманитарни концерт и сакупљено је око 100.000 динара, чиме су Новосађани помогли набавку боље опреме за рад тридесетак волонтера у "Срцу".