Предваскршњи сабор, назив је традиционалне манифестације у Основној школи “Кадињча” у Лозници, у издвојеном одељењу у оближњем Лозничком Пољу, у организацији дјака од првог до четвртог разреда И њихових учитеља.


По речима Наде Остојић, директорке ове школе,”већ пуну деценију на овај начин овдашњи ђаци из обележавају долазак најрадоснијег хришћанског празника, када се на њиховим пултовима могу да виде најразличитија шарена јаја, честитке…


- Сви украси везани за наш највећи и најрдаоснији празник- каже Остојићева . - Продајом својих рукотворина они развијају предузетнички дух, али и другарство са ученицима из матичне школе,који су им посебно дрги гости. Ове године сакупљени новац ће бити утрошен за куповину фотокопир апарата у циљу унапређења образовног процеса.


ПРОЧИТАЈТЕ И:ЧУВАРИ ВЕКОВНЕ ТРАДИЦИЈЕ: Овако се праве џиновске “ратарске свеће” манастира ТроношаОву светковину дјака “Кадињаче” благословио је, као И њене учеснике епископ шабачки Лаврензије”, истичући да је Исус велику пажњу поклањао И поклања најмладјим И да су баш ово садржаји који су највећи дар долезећем празнику”.