ТОКОМ ове године биће реконструисано око 42 километра општинских и путева првог и другог реда, односно у ове радове биће уложено више од 310 милиона динара. Ово је у четвртак, поводом озваничених радова на асфалтирању општинског пута од Гуче до Горачића у дужини од шест километара, рекао Миливоје Доловић, председник Општине. Вредност радова је 70 милиона динара, а извођач је предузеће Strabag Чачак.

- Ово је све реализација договора који смо имали, како претходне године, тако и на састанку са министарком Зораном Михајловић, а уз помоћ предузећа "Путеви Србије". Данас је велики дан за месне заједнице Горачићи, Губеревци, Расовац и Дубље, али и све месне заједнице које овај пут повезује у овом делу Драгачева. Ово је уједно и највећа инвестиција у асфалтирање у протеклих двадесетак година. Оно што ће бити интенција локалне самоуправе у наредном периоду јесте улагање у путну инфраструктуру, водоводну и канализациону мрежу - рекао је Доловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МЕШТАНИ БОГДАНОВЦА ДОБИЛИ АСФАЛТ ПОСЛЕ ОБЕЋАЊА ВУЧИЋА: Нама четири километра пута живот значе

Општина Лучани као новину ове године уводи нови начин финансирања за асфалтирање, како општинских путева, тако и путева првог и другог реда. До сада је то било системом "динар на динар", док ће се убудуће из општинске касе издвајати у односу "два према један".

- Велико је интересовање грађана за тај вид финансирања. На овај начин асфалтираћемо више од десет километара некатегорисаних путева. Планирани период завршетка овог путног правца је десетак дана, а затим се спроводе радови насипања банкине, тако да можемо очекивати до 7. маја завршетак читаве инвестиције - додаје Доловић.

АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ

- ДАЉЕ нас очекује почетак радова на реконструкцији општинског пута другог реда Живица-Горачићи у дужини од три и по километра, затим наставак радова на реконструкцији општинског пута првог реда Вучковица - Глог - Горњи Дубац у дужини од три километра, а већ су започети радови на земљаном ископу канала на општинском путу другог реда Драгачица - Драшковића механа у дужини од 3,3 километра, који из макадама преводимо у асфалтни застор. Напоменуо бих да се о асфалту на том путном правцу прича више од 50 година. Ове године општина Лучани ће бити једно велико градилиште - закључио је Доловић.