ЗАХВАЉУЈУЋИ ангажовању и труду полицајаца из Прешева, Црква Светог архангела Гаврила у селу Рељан код Прешева дочекује Ускрс у новом руху.

У најјужнијој православној богомољи, са леве стране Коридора 10 у Србији, на четири километра од границе са Северном Македонијом, духовно се окрепљују малобројни Срби из Рељана, Стрезовца и Славујевца. На идеју да се оронула црква освежи пред Ускрс, дошли су полицајци Полицијске станице у Прешеву - Круне Спирић, Славољуб Алексић и Горан Јовановић. Марјан Петровић, командир станице, безрезервно је подржао њихову иницијативу.

- Полицајци су сами набавили материјал, организовали смо смене, а онда су прионули на посао. Радили су три дана и у среду око девет увече завршили посао. За ове радове добили смо и благослов свештеника са подручја општине Прешево - прича командир Петровић.

Међу професионалцима прешевске полиције нема међуетничких тензија нити суревњивости, тако да су речи подршке на друштвеним мрежама упутиле и колеге албанске националности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ускрс и народна традиција

- Полиција овде ужива углед и поверење грађана што примећујемо у свакодневним контактима - додаје командир.

Полиција у Прешеву је мултиетничка, а њени припадници, како Срби, тако и Албанци, познати су по спремности на помоћ у овом неразвијеном подручју где мука људе не одваја по националној припадности.

ХУМАНИ

ГОДИНАМА прешевски полицајци своју хуманост доказују акцијама добровољног давања крви, а ово је прва акција обнове верских светиња у овом крају. Како најављује Петровић, успешна акција дала је крила прешевским полицајцима па се планира и скора обнова Цркве Светог Димитрија у Ораовици.